Oana Hanganu: Feng Shui pentru călătorii liniștite și norocoase

oana-hanganu-fengshui-calatorii.jpgOana Hanganu: Pentru călătorii liniștite și pline de noroc!  Câteva sfaturi din Feng Shui!
Suntem, încă, în plin sezon al vacanțelor și al călătoriilor! În multe culturi, se spune că nu e bine să pleci de acasă înainte de a face curat pentru că numai așa, îngerul sau ”spiritul protector” al casei nu se va supăra că rămâne singur.Aceasta este și o regulă Feng Shui care spune că energia pozitivă dintr-o casă este asigurată în primul rând prin ordine și curățenie. Iar într-o casă în care energia binefăcătoare ”Chi” poate circula nestingherită, locatarilor le merge bine, iar norocul le intră în viață.

În Feng Shui, contează foarte mult și obiectele decorative pe care le alegi, iar atunci când pleci într-o călătorie, e bine să lași în holul de la intrarea în casă simboluri ale Divinității, în funcție de religia personală. De asemenea, un mic leu de metal sau un rinocer din agată albastră pot fi alegeri foarte bune pentru o mai bună protecție energetică a casei.

Tot pentru protecția casei dar și pentru a avea noroc în călătorii și a întâlni oameni ”de calitate”, e bine să lași în ”zona Călătoriilor” un obiect decorativ argintiu. Poate fi și o simplă sferă argintie, semnul tău zodiacal  sau o mică potcoavă.
”Zona călătoriilor” dintr-o locuință este situată în partea dreaptă a holului de la intrare, cum privești spre interiorul casei.

Potrivit regulilor Feng Shui, orice casă nelocuită mai mult de 10 zile atrage prea multă energie de tip Yin și astfel, se creează un dezechilibru care reduce protecția casei. Tocmai de aceea, e bine să ai un sistem de iluminat automat care să aprindă câteva becuri atunci când se înserează, astfel încât locuința să nu rămână în beznă, noaptea. Becurile aprinse vor aduce energie Yang și, astfel, se va păstra echilibrul energetic al casei.

În ceea ce privește bagajul, se spune că persoanele care își iau în bagaj o mulțime de lucruri de care n-au nevoie cu adevărat atrag situații, persoane și relații care le complică viața și le consumă energia inutil.
Deci, nu lua la tine decât lucruri de care chiar ai nevoie!

Dacă pleci în călătorie cu mașina personală, e bine să alegi (pentru scaune) huse în nuanțe calde de grena sau cărămiziu sau nuanțe neutre, iar pentru a te concentra mai bine în timp ce conduci, optează pentru parfumarea interiorului  mașinii cu arome de citrice, eucalipt și mentă. În același timp, ai grijă ca parbrizul și geamurile (care simbolizează ochii mașinii) să fie perfect curate.

Talismanele de călătorie au rol protector. Foarte potrivite sunt cele din citrin, cele din ametist și cele din aventurin.
Dacă speri să-ți întâlnești marea iubire în vacanță, e bine să ai în bagaj o inimă de cuarț roz sau un pandantiv de malachit.
Dacă mergi în vacanță cu partenerul de viață, o mică sferă de ametist va asigura armonia și… fidelitatea.

La hotel, cele mai norocoase camere sunt cele plasate la mijlocul culoarului. În ceea ce privește numărul camerei, 6, 8 și 9 unt cele mai indicate
E bine să purifici camera de hotel, imediat după ce te cazezi, așa că nu uita să pui în bagaj și câteva bețișoare parfumate!

Pentru a ”personaliza” atmosfera, poți lăsa pe noptieră o mică piramidă din cristal adusă de acasă ori un alt obiect decorativ dar nu fotografii de familie!