Oana Hanganu: Pentru camera copiilor – 9 reguli din Feng Shui

oana-horoscop-feng-shui-camera-copiiCopiii sunt deosebit de receptivi la energia din jur, iar în camera lor trebuie să domine armonia. Iar armonia în camera copiilor, se referă nu doar la ordine și curățenie, ci și la o corectă amplasare a mobilierului, la alegerea culorilor dominante și, în cazul unor tablouri sau postere, la alegerea simbolurilor și mesajelor potrivite.

Iată 9 reguli pentru camera copilului, care respectă principiul Armoniei, din Feng Shui
.
1.) Copiii au nevoie de un somn liniștit, iar acesta depinde foarte mult de amplasarea patului, de salteaua aleasă, de materialele folosite pentru lenjeria de pat, de lumina din cameră.
Locul de dormit trebuie stabilit astfel încât copilul să poată vedea ușa de intrare în cameră, atunci când stă în pat, dar picioarele să nu fie direct îndreptate spre ușă.
Patul ar  trebui, deci, plasat ”în diagonală” față de ușă. În Feng Shui, aceasta este ”poziția de Putere” sau ”locul Dragonului”, care îi dă copilului nu doar sentimentul de siguranță, ci și de intimitate, pentru că ”are controlul” asupra celor care intră în cameră.

2.) Lângă pat ar trebui să existe o noptieră sau măsuță cu o veioză ori o lumină de veghe pe care să o aprindă atunci când simte nevoia. Mulți psihologi spun că lumina de veghe conferă o senzație de siguranță, nu doar copiilor, ci și adulților.

3.) Căpătâiul patului ar trebui ”lipit” de perete, dar nu de unul exterior.
Dacă spațiul nu permite decât această variantă, poate fi lipit, pe tăblia patului, un ametist. Ametistul este unul dintre cele mai puternice cristale, care îl va proteja energetic. În plus, îl va ajuta pe copil să viseze frumos.
Pentru lenjeria de pat, potrivite sunt materialele naturale, în special bumbacul, în nuanțe pastelate.

4.) Culorile dominante sunt foarte importante în încăperea copiilor: nuanţele „palide” de mov, verde şi galben fiind cele mai indicate pentru pereți, iar cele de bej, crem sau verde sau albastru, pentru obiectele de mobilier. Și, sigur, nu poate lipsi de pe listă rozul, e care multe fete îl preferă.

5.) De obicei, camera copilului este un fel de dormitor+camera de studiu ”la pachet”.
Locul dedicat studiului trebuie să aibă acces la suficientă lumină (naturală, ziua și artificială, seara).

6.) Biroul trebuie plasat astfel încât copilul să stea cu spatele la perete atunci când scrie la birou și să vadă cu ușurință centrul camerei și ușa.
Dar, în foarte multe case, biroul este lipit de perete pentru a câștiga spațiu, iar copilul stă cu spatele la centrul camerei. Poziția aceasta nu îl ajută să se concentreze pentru că va fi tentat să se întoarcă, să verifice cine a intrat în cameră, ce zgomote se aud etc.
În acest caz, un poster frumos așezat pe perete, cu un peisaj marin liniștit ar putea să îl ajute mai mult decât să stea cu fața la perete.

7 ) Televizorul ar trebui să lipsească din camera copiilor, iar telefonul mobil să nu fie păstrat lângă pat.
Înainte de culcare, copilului ar trebui să i se interzică jocurile pe calculator/telefon sau navigarea pe internet. Câteva pagini citite dintr-o carte sau o revistă sunt mai indicate.

8.) Obiectele decorative indicate pentru camera copilului-școlar sunt (din perspectiva Feng Shui) cele care reprezintă Globul Pământesc, piramidele, pagodele, delfinii, țestoasele, tabla de șah, dragonul și semnul zodiacal personal.

9.) Importantă este, și pentru această încăpere, ordinea și curățenia, fără de care armonia energetică din casă nu poate exista.
Pentru copiii mai mari, mobilerul cu multe sertare și rafturi este foarte potrivit dar, pentru cei mai mici, cutiile și coșurile în care își pot așeza jucăriile sunt soluții foarte practice. Mai practice chiar decât rafturile pe care, nu întotdeauna vor avea răbdare să-și așeze fiecare mașină sau păpușă..
Și, pentru un plus de energie pozitivă în camera copiilor, se pot folosi florile naturale.