Horoscop Oana Hanganu: Mercur în Săgetător, până în ziua de 4 ianuarie 2019

oana-hanganu-horoscop-mercur-in-sagetatorHoroscop Oana Hanganu: Mercur în zodia Săgetător, până în ziua de 4 ianuarie 2019! Călătorii îndepărtate, interes pentru studii și dezvoltare personală, spirit de aventură, noroc în afaceri, optimism!
În tot acest timp, în zodia Săgetător se va afla și Marele Benefic Jupiter, care va amplifica efectele lui Mercur și îi va favoriza pe Săgetători, Gemeni, Pești și Fecioară.

Mercur este planeta Comunicării, Comerțului și a Călătoriilor, iar Săgetătorul este zodia căreia, în horoscopul general, îi corespunde sectorul Străinătății: o combinație astrală perfectă pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă!

Dar, în perioada 16 noiembrie-2 decembrie, Mercur va fi retrograd.
Mai întâi, va fi retrograd în zodia Săgetător (între 16 noiembrie-2 decembrie).
În 2 decembrie va ajunge în Scorpion și își va continua tranzitul retrograd prin acest semn zodiacal, până în ziua de 6 decembrie.
În 6 decembrie va reveni la ”mersul direct” în zodia Scorpion și în ziua de 13 decembrie va ajunge, din nou, în zodia Săgetător.
Mercur va rămâne în zodia Săgetător până în ziua de 4 ianuarie 2018, când se va muta în Capricorn.

Perioadele cu Mercur retrograd nu sunt potrivite pentru decizii și schimbări majore, pentru călătorii, pentru cumpărături importante, pentru noi afaceri, noi relații sau noi proiecte, dar sunt perfecte pentru reevaluarea unor situații sau relații, pentru refacerea unor legături sau pentru reconfigurarea unor planuri și strategii.

Din fericire, din 6 decembrie, așa cum spuneam mai sus, Mercur va fi în mers direct, așa că va fi timp berechet pentru cumpărăturile de Crăciun și pentru pregătirile de Revelion, iar cei care vor pleca la drum nu vor avea parte de provocările și încurcăturile pe care le-ar fi adus tranzitul retrograd al planetei Călătoriilor.

Ce aduce Mercur în Săgetător pentru zodii:

BERBEC
Pentru Berbeci, perioada cu Mercur în Săgetător va fi excelentă pentru călătorii în străinătate sau pentru comunicarea ori colaborarea cu persoane din alte țări. De asemenea, mulți Berbeci vor fi interesați de perfecționarea în anumite domenii, alții vor dori să învețe o limbă străină, iar alții vor fi interesați să afle mai multe despre istoria au cultura altor popoare. Mercur în Săgetător le va aduce mai mult optimism, dar și spirit de aventură.

TAUR
Taurii pot afla informații secrete care să îi ajute să ia cele mai bune decizii (în special în plan financiar) sau pot întâlni persoane dispuse să investească în ei sau în afacerile lor. De asemenea, mulți nativi Taur vor fi interesați de subiecte tabu sau, în comunicarea cu cei din jur, vor pune preț pe intuiție și pe abilitatea lor de a ”citi printre rânduri”, abilitate care va fi la cote maxime acum. Mercur în Săgetător le recomandă, însă, Taurilor, să nu vorbească prea mult despre secretele sau planurile lor.

GEMENI
Pentru Gemeni, Mercur în Săgetător va acționa în sectorul Parteneriatelor. Astfel, planeta Comunicării va influența relația nativilor cu persoana iubită, dar și cu principalii colaboratori sau asociați. De asemenea, Mercur în Săgetător le poate aduce multor nativi șanse extraordinare de a începe afaceri cu persoane din străinătate sau de a câștiga procese, dar și competiții. Favorizate de astre vor fi și călătoriile în doi, dar și cele în interes profesional.

RAC
Racii vor fi mai eficienți la serviciu, chiar dacă vor avea tendința de a-și asuma prea multe responsabilități sau de a-și stabili ”standarde foarte înalte”. Mulți dintre ei vor călători în interes profesional sau vor obține rezultate excelente la examene care le vor deschide noi perspective. Alții vor fi interesați să afle cât mai multe despre sănătate, diete, terapii sau vor alege, drept destinații de Sărbători, stațiuni sau alte locuri care combină relaxarea și interesul pentru sănătate.

LEU
Pentru Lei, perioada cu Mercur în Săgetător va fi excelentă pentru comunicarea cu persoana iubită și cu copiii. Astfel, Leii vor face declarații sau vor prefera, drept cadou, o vacanță romantică în doi. Dacă au copii, nativii Leu vor trăi din plin magia Sărbătorilor. La locul de muncă, vor fi apreciați pentru creativitatea și spontaneitatea lor, dar și pentru simțul umorului și disponibilitatea de a-i ajuta pe ceilalți. Leii singuri se pot îndrăgosti în timp ce călătoresc.

FECIOARĂ
Fecioarele vor fi puternic influențate de tranzitul planetei Mercur pentru că aceasta le patronează. Mercur în Săgetător va favoriza comunicarea în familie, afacerile de familie sau le va ajuta pe Fecioarele care vor să cumpere ori să vândă o casă. De asemenea, multe Fecioare vor dori să viziteze locurile în care au copilărit sau vor petrece mult timp (măcar la telefon sau pe internet) cu vechi prieteni, depănând amintiri. Sau vor avea casa plină de rude, de Sărbători.

BALANȚĂ
Balanțele vor avea parte de o agendă încărcată în această perioadă, pentru că planeta Comunicării, Mercur, se va afla exact în sectorul Comunicării din astrograma lor. Iar asta înseamnă multe întâlniri cu prietenii sau rudele, invitații la diferite evenimente, multe drumuri de făcut. Mercur le va ajuta și pe Balanțele care au contracte de negociat sau de semnat, dar și pe cele care vor să studieze ori să se perfecționeze în domeniile de care sunt interesate.

SCORPION
Scorpionii vor avea multe oportunități financiare. Cei care doresc un job mai bine plătit trebuie să facă demersurile necesare (chiar și atunci când Mercur va fi retrograd), astfel ca, până în Sărbători, să primească vestea cea bună. Mercur se va afla în Casa Banilor din astrograma Scorpionilor și îi va ajuta să fie mai practici, mai inspirați dacă vor să facă investiții sau mai eficienți în negocieri pentru obținerea unui salariu mai bun sau a unei promovări.


SĂGETĂTOR

Săgetătorii vor dori să fie la curent cu toate noutățile, să se implice în cât mai multe activități și să socializeze cât mai mult. Există, însă, și riscul de a se risipi în prea multe și, din acest motiv, sănătatea lor ar putea avea de suferit. Cei care își vor administra cu atenție timpul și își vor folosi corect resursele vor avea succes și-și vor îndeplini orice dorință, mai ales că în zodia lor se va afla (până în decembrie, anul viitor) Marele Benefic Jupiter.

CAPRICORN
Aflat în zodia Săgetător, Mercur va spori interesul Capricornilor pentru trecut, secrete și mistere, dar și tendința acestora de a ”pune sub lupă” relații, situații, decizii, persoane. Capricornii vor fi nu doar foarte sensibili, ci și dornici de a-și pune în valoare creativitatea, într-un mod cât mai pragmatic și eficient. Vor dori succesul și vor ști să îl obțină, iar mulți dintre ei vor întâlni persoana potrivită la momentul potrivit, astfel că vor avea, la timp, parte de ajutorul necesar.

VĂRSĂTOR
Vărsătorii vor avea o mulțime de invitații de onorat sau o mulțime de întâlniri cu prietenii. Mercur, planeta Comunicării, va acționa în sectorul Prietenilor din astrograma lor și va ”dinamiza” viața socială a Vărsătorilor. De asemenea, Mercur îi va încuraja să își analizeze cu obiectivitate viața și planurile pe termen lung și, eventual, să facă ajustările necesare sau ”să fie mai activi” în cercul profesional ori să se implice în susținerea unor idealuri sau cauze.


PEȘTI

Aflat în Săgetător, Mercur le va aduce Peștilor vești importante legate de carieră sau îi va ajuta pe cei care vor dori să se afirme, să își exprime ideile sau să își consolideze statutul și autoritatea în domeniul lor de activitate. Mulți Pești vor juca rolul de consilier sau de mentor pentru prieteni sau alte persoane, alții vor renunța la job-ul actual pentru că vor dori să își înceapă propria afacere, iar alții vor pune profesia pe primul plan, chiar și în perioada Sărbătorilor.