Horoscop Oana Hanganu: 10 lucruri bine de făcut pe Mercur retrograd

oana-horoscop-10-lucruri-de-facut-pe-mercur-retrogradHoroscop Oana Hanganu.
10 lucruri bine de făcut pe Mercur retrograd!
Mercur, planeta Comunicării și Călătoriei, este în mișcare retrogradă în zodia până în ziua de 7 decembrie 2018. 
Mișcarea ”retrogradă” a unei planete este o iluzie optică datorată diferenței dintre vitezele cu care Pământul și  planeta respectivă (Mercur, de exemplu) se rotesc în jurul Soarelui.
O comparație foarte des folosită este aceea dintre două mașini care merg alături pe o stradă și una dintre ele o depășește pe cealaltă, iar cei aflați în mașina mai rapidă au impresia că mașina mai lentă ”merge înapoi”.

În astrologie, Mercur patronează comunicarea, călătoriile, afacerile, capacitatea de a învăța și memora, comerțul, negocierile, iar când este retrograd, produce tot felul de probleme în domeniile amintite.

Din acest motiv se recomandă ca în perioadele cu Mercur retrograd să evităm călătoriile, să nu luăm decizii foarte importante (de exemplu, schimbarea locului de muncă), să nu începem afaceri noi sau să nu facem cumpărături ”de valoare” (în special electronice legate de domeniul comunicării, cum ar fi telefoanele).

Dar ”viața merge înainte”!
Iată 10 lucruri pe care este bine să le facem atunci când Mercur este în mișcare retrogradă, ca acum:

1.) Să reluăm legătura cu persoane din trecut, cu foști colegi, prieteni sau colaboratori.
Mercur retrograd ne poate ajuta să repunem pe tapet o serie de probleme care ne-au dat de furcă și să găsim o cale de a le rezolva.
Perioada cu Mercur retrograde este perfectă pentru împăcare și iertare. Un aliat important pentru cei care vor să șteargă trecutul și să ierte este planeta Iubirii, Venus, care -până la începutul lui decembrie- se va afla în zodiac Parteneriatelor, Balanță.

2.) Să ne restabilim adevăratele priorități și să ne revizuim planurile de viitor.
De partea noastră este Marele Benefic Jupiter, aflat în Săgetător (alături de Mercur). Jupiter ne aduce optimism și încredere în forțele proprii. Dar Saturn, aflat în zodia Capricorn, ne ajută ”să rămânem cu picioarele pe pământ” și să fim responsabili.

3.) Să vizităm locuri dragi și să ne reîntâlnim cu persoane importante pentru noi, dar pe care nu le-am mai văzut de multă vreme. Mercur retrograd ne face nostalgici și dornici de a depăna amintiri.

4.)  Să citim cu atenție mesajele pe care le primim și mai ales pe cele pe care trebuie să le trimitem. În plus, e bine să ne asigurăm că trimitem mesajul potrivit către destinatarul potrivit.

5.) Să reevaluăm proiecte, idei, relații, afaceri etc la care am renunțat din diferite motive. S-ar putea ca acum să descoperim că măcar unele dintre acestea merită încă o șansă.

6.) Să ne concentrăm pe proiectele aflate ”în derulare” și să amânăm lansarea unor proiecte noi până după data de 7 decembrie, când Mercur va reveni la mersul direct în Săgetător.

7.) Să renegociem contracte de care nu mai suntem mulțumiți. Semnarea noilor variante de contract ar trebui, totuși, amânată până după ce Mercur revine la mersul direct.

8.) Să ne pregătim cu mare atenție fiecare întâlnire sau călătorie. Iar asta presupune inclusiv verificarea unor detalii legate, de exemplu, de călătorie, transport, program sau cazare.

9.) Să facem fotocopii după documente importante și, dacă plecăm la drum, să luăm la noi și copii după actele de identitate (pe Mercur retrograd riscul de pierde acte, bani sau bagaje este mai mare).

10.) Perioadele cu Mercur retrograd sunt foarte bune pentru recapitularea materiei și pregătirea pentru examene.