Oana Hanganu: Cum atragi norocul de Anul Nou Chinezesc. 10 traditii si superstitii

oana-horoscop-traditii-anul-nou-chinezescOana Hanganu, astrolog & consilier Feng Shui. Cum atragi norocul de Anul Nou Chinezesc. 10 traditii si superstitii.

Anul Nou Chinezesc incepe in ziua de 25 ianuarie 2020.
Iata 10 traditii care te ajuta sa atragi norocul in noaptea de An Nou:
1) Imbraca-te in rosu! Chinezii considera ca rosul este culoarea norocului si a protectiei!
2) Poarta o bijuterie aurie! Aurul esteun metal pretios, simbol al bogatiei in traditia chineza. In plus, 2020 este Anul Sobolanului de Metal!
3) Poarta in buzunar 6 monede aurii pentru succes in afaceri!
4) Cumpara un clopotel auriu si fixeaza-l pe usa de la intrare pentru ca AnulNou sa iti aduca vesti bune.
5) Intampina Anul Nou cu masa plina cu bunatati si cu o tava a prosperitatii: un mic bol cu orez in care lasi 3 monede aurii, 9 mandarine sau portocale, dulciuri si cirese.
Mandarinele simbolizeaza bogatia, iar ciresele, norocul in dragoste.
Prajiturile traditionale de An Nou (”Nian gao”) sunt preparate din orez si fructe uscate si se spune ca aduc succes in cariera, iar pe copii ii ajuta sa creasca in inaltime si sa sanatosi.
La mare cinste sunt si jeleurile din petale de trandafir.
6) In noaptea de An Nou sunt interzise certurile dar si pronuntarea unor cuvinte care atrag ghinionul (de exemplu: moarte, boala, saracie, durere).
7) Spre deosebire de europeni care considera ca in noaptea de An Nou ”cioburile aduc noroc”, chinezii au mare grija sa nu sparga nimic din sticla sau ceramica. Daca, totusi, se intampla asta, trebuie sa impacheteze imediat toate cioburile in hartie rosie si sa le arunce, dupa Anul Nou, intr-un rau.
8) Chinezii nu se tund de Anul Nou si nici in timpul Festivalului Primaverii pentru a nu-si ”taia” norocul.
9) Parintii ofera copiilor cadouri dar si plicuri rosii cu bani.
De altfel, plicurile rosii cu bani sunt cadouri care se ofera si intre prieteni sau la serviciu, de catre sefi, subalternilor.
10) Intampina Noul An cu tulpini de bambus sau cu buchete de flori rosii sau galbene!
Potrivit traditiei chineze, Anul Nou incepe cand are loc a doua Luna Noua care urmeaza solstitiului de iarna. Din acest motiv, nu incepe la o data fixa.
Solstitiul de iarna a avut loc in data de 22 decembrie 2019.
Prima Luna Noua dupa solstitiul de iarna a avut loc la data de 26 decembrie 2019.A doua Luna Noua dupa solstitiul de iarna va loc in noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2020. Mai exact, vineri, 24 ianuarie, la ora 23.48  Atunci incepe Anul Nou Chinezesc!